http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 12. marraskuuta 2016

Vinkkejä terveelliseen syömiseen halvalla!

Mä oon ollut nyt reilun viikon Suomessa ja kauhistellut täällä taas tätä hintatasoa ja sen lisäksi nyt myös kylmyyttä! Kylläpä osasi talvi osua hyvään aikaan, ja tietenkin mun talvikengät jäi Berliiniin :D Mulla on ollut kavereiden kanssa aamiais- ja lounastreffejä kaupungilla, mutta olen tehnyt ruokaa myös itse kotona, koska siinä säästää pitkän pennin. Kyllä Suomessakin voi tehdä ruokaa halvalla terveellisyydestä tinkimättä!


Terveellisesti syöminen halvalla

Terveellisesti syöminen halvalla



Tässä mun vinkit terveelliseen syömiseen pienellä budjetilla:


  • Suosi aina kauden kasviksia ja vihanneksia. Nyt saa porkkanoita, kukkakaalia ja parsakaalia todella edullisesti. Miksi pitäisi ostaa kesäkurpitsaa keskellä talvea? Myös mandariinit oli todella edullisia, ostin siis myös niitä. Kannattaa aina ostaa niitä hedelmiä, jotka on tarjouksessa ja kauden juurekset ja kasvikset ei paljoa maksa.
  • Käytä proteiinin lähteenä kasvisproteiineja: kikherneet, pavut ja linssit ei paljoa maksa, ovat todella terveellisiä ja niistä saa tehtyä vaikka mitä. Mä ostin nyt ekaa kertaa härkäpapuja ja nekin on tosi käytännöllisiä! Ne toimii hyvin myös smoothien seassa.
  • Älä ala-arvioi pakasteita. Joskus pakastevihanneksissa saattaa olla vitamiinit jopa paremmin tallella kuin tuoreissa. Pakasteherneet esimerkiksi ovat tosi halpoja, ja oiva lisä vaikka salaattiin.
  • Syö kananmunia! Kananmunat on Suomessakin halpoja. Kananmunien ravintosisältö on myös erittäin hyvä: niissä on paljon proteiinia ja muitakin ravintoaineita. Kananmunat toimii aamupalana, iltapalana, salaatin lisukkeena ja niistä voi tehdä munakasta tai banaanipannukakkuja. Monipuolinen ja edullinen ruoka siis!
Tässä vielä reseptivinkki näitä yllä olevia vinkkejä noudattaen. Tämä valmistui käden käänteessä ja maistui hyvältä. Mä söin tästä annoksesta kaksi kertaa.


Terveellisesti syöminen halvalla

Reseptit: Lehtikaali-parsakaaliwokki

  • 1 parsakaali
  • Lehtikaalia
  • 1 tölkki kikherneitä
  • 1 tölkki mustapapuja
  • Kookosöljyä paistamiseen
  • Mausteita: merisuolaa, pippuria, chiliä, yrttejä...
Kuumenna kookosöljy pannulla ja lisää päälle paloiteltu parsakaali ja lehtikaali. Kun kaalit ovat vähän pehmenneet, lisää joukkoon kikherneet ja pavut sekä mausteet. Nauti salaatin kanssa! :)


Terveellisesti syöminen halvalla

Terveellisesti syöminen halvalla

Ihanaa viikonloppua teille kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Missä se parsa on tuossa wokissa? Parsakaalihan on aivan erilainen kasvis kuin parsa, ja olisin juuri nyt tarvinnut ideoita kaapin perällä lojuneen parsapurkin käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Siis parsakaali on kyseessä tässä ruoassa. Anteeksi virhe nimessä, korjaan sen sinne heti! Mutta eiköhän se parsa tuonne sekaan sovi ihan hyvin myös :)

      Poista

Jätä kommentti