http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Reseptit: Syntisen hyvä kanttarellipiirakka (gluteeniton, maidoton, munaton)

Ei syksyä ilman kanttarellipiirakkaa!
Berliinin pitkään jatkunut 30-asteen hellekausi päättyi VIHDOIN eilen. En uskonut ikinä sanovani näin, mutta oli ihanaa, kun satoi vettä. Viimeisen hellepäivän kunniaksi perjantaina tein pyöräretken järvelle, ja eilen sateen ropistessa ikkunoihin, pitkästä aikaa tein ruokaa, leivoin ja katselin sarjoja putkeen.

Kanttarellipiirakka - gluteeniton, maidoton ja munaton resepti

Kanttarellipiirakka - gluteeniton, maidoton ja munaton resepti

Kanttarellipiirakka on aina ollut mun syksyinen herkku. Tällä kertaa tein gluteenittoman, maidottoman ja munattoman piirakan, ja pakko myöntää, että tässä on maut kohdillaan. Piirakka katosi hyvin nopeasti parempiin suihin, ja nyt siitä ei ole enää jäljellä murusiakaan. Kokeile tätä piirakkaa -lupaan, että et tule pettymään!

Suosittelen muuten kookosjauhojen käyttöä gluteenittomassa leivonnassa muutenkin - ne sopii melkein mihin vaan, niiden maku on tosi mieto ja ravintoarvot kohdillaan!

Herkullista sunnuntai-iltaa sinne!

Kanttarellipiirakka - gluteeniton, maidoton ja munaton resepti


Reseptit: Gluteeniton kanttarellipiirakka

Pohja:

  • Reilu 1 dl kookosjauhoja
  • 1/2 dl teff-jauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja)
  • 2 rkl psylliumia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta
  • 1-2 tl yrttejä/yrttimausteita: esim. persiljaa tai oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g luomu voita (Vegaaniin versioon kookosöljyä)
  • 1,5 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon vähän pehmennyt voi, ja lopuksi omenaviinietikka. Levitä pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille leivinparin päälle.

Täyte:

  • 500 g kanttarelleja
  • 3 varsisipulia varsineen
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 2-3 porkkanaa raasteena
  • Voita/kookosöljyä paistamiseen
Paista kanttarelleja ja sipuleja pannulla rasvassa kunnes niiden neste on haihtunut. Lisää loppuvaiheessa porkkanaraaste. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.

Kastike:


Vatkaa käsivatkaimella kerman joukkoon jauhot tai munat, ja mausteet. Kaada piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, ja anna sen jälkeen "siintyä" vähintään 15 minuuttia ennen kun isket kimppuun.

Kanttarellipiirakka - gluteeniton, maidoton ja munaton resepti

3 kommenttia:

Jätä kommentti