http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 4. elokuuta 2016

RESEPTIT: TÄYTELÄINEN RAAKAKAKKU KAUDEN MARJOISTA

Täyteläinen ja ihanan makea vadelma-mustikka-punaherukka raakakakku maistuu myös perheen miehille!




Viime aikoina mun ateriat ovat koostuneet aika pitkälti lehtikaalista ja tuoreista marjoista, niitä kun täällä maalla riittää vaikka muille jakaa. Lehtikaalit ja salaatit voi noukkia äidin kasvimaalta ja mustikoita, vadelmia ja herukoita poimia pensaista ja talon takaa metsästä niin paljon kun sielu sietää! Marja-lehtikaalismoothieta aamupalaksi, marja-chia vanukasta välipalaksi, lehtikaalia leivän päällä, lehtikaalisipsejä uunissa, marjoja puuron päällä, lehtikaalia salaatissa, mustikkapiirakkaa ja ah, totta kai aina niin ihanaa raakakakkua.



Mun blogin lukijat varmaan tietääkin jo, että mä tykkään raakaherkuista, ja mistäs syntyykään parempi raakakakku kuin kauden marjoista. Idean tähän kakkuun bongasin jostain äidin naistenlehdestä - vähän vaan muokkasin alkuperäistä reseptiä. Tähän raakakakkuun uppoaa iso kasa tuoreita vadelmia ja lisäksi mustikoita ja punaherukoita, voit toki vaihdella marjoja kauden ja omien mieltymysten mukaisesti.

Kakku on helppo tehdä, vaikka resepti näyttääkin pitkältä :)



Reseptit: Kauden marjainen raakakakku

Pohja:
  • 2 dl auringonkukan siemeniä
  • 15-18 pehmeää taatelia kivet poistettuina
  • 1 dl kookoshiutaleita tai lastuja
Väliin: Noin 3 dl tuoreita mustikoita

Täyte:
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl kookosöljyä
  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa tai agave-siirappia
  • 1-2 sitruunan mehu
  • 1 tl bourbon vaniljaa
  • 1 kova tölkki (400ml) kookosmaitoa
  • 2-4 dl tuoreita vadelmia ja punaherukoita
  • 1/2 dl kookosöljyä
Väliin: Noin 1 dl tuoreita vadelmia

Koristeeksi: tuoreita marjoja ja kookoslastuja

***
Tee näin:
Esivalmistelut: Laita cashewpähkinät likoamaan runsaaseen kylmään veteen jo edellisenä iltana tai vähintään 3 tuntia ennen kakun valmistusta. Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin.

Pohja: Paahda auringonkukan siemeniä kevyesti pannulla miedolla lämmöllä. Jauha taatelit pehmeäksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää siemenet ja kookoslastut ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohja kostutetuin käsin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Levitä pohjan päälle mustikat ja siirrä kylmään.

Täyte: Kaada cashewpähkinöistä liotusvesi pois. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi. Kaada tehosekoittimeen pähkinät, vanilja, hunaja ja sitruunan mehu. Sekoita. Lisää kookosöljy ja kookosmaidon paksu valkoinen osa, jätä kirkas vesi käyttämättä ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, ja lisää makeutusta tai sitruunan mehua oman maun mukaan.
Kaada puolet täytteestä kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Siirrä pakkaseen. 
Lisää sen jälkeen vadelmat ja punaherukat jäljelle jääneen täytteen sekaan, ja lisää myös 1/2 dl juoksevaa kookosöljyä. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimessa. 

Ota kakku pakastimesta ja levitä tuoreita vadelmia vaalean kerroksen päälle. Kaada vadelmakerroksen päälle marjatäyte. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kookoslastuilla. Mulla oli käytössä Foodin kookoslastut, jotka on ihanan isoja ja sopii loistavasti koristeluun.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua - maku melkeinpä paranee, kun sen antaa olla jääkaapissa yön yli.

***

  

Tästä kakusta toli todella hyvää ja ihanan jämäkkää ja täyteläistä - kakku maistui myös perheen miehille. Nautinnollisia herkkuhetkiä teille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti