http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Reseptit: Helppo parsakeitto

Parsakausi on Saksassa parhaimmillaan, tai oikeestaan kausi alkaa olla jo lopuillaan. Joko Suomessa saa tuoretta parsaa? Tähän aikaan vuodesta melkein joka ikisessä ravintolassa Berliinissä on normaalin menun lisäksi parsa-menu ja parsaa onkin tarjolla kaikissa mahdollisissa muodoissa: keittona, salaatissa, perinteisesti kinkun ja perunoiden kanssa, kalan tai schnitselin lisukkeena. Sitten kun parsakausi on ohi, niin parsaa ei saakaan enää mistään.

Kevyt ja helppo parsakeitto

Parsaa: parsakeitto


Oon huomannut, että Saksassa syödään kasviksia muutenkin paljon voimakkaammin kausien mukaan kuin Suomessa. Tähän aikaan vuodesta ei esimerkiksi saa tuoretta lehtikaalia mistään, loppukesästä taas sitä saa eurolla ison säkin. Mäkin ostan nykyään pääasiassa sitä, mikä on kaudessa parhaimmillaan ja näin ollen myös edullisinta: tällä hetkellä se on parsa, mansikat ja eksoottiset hedelmät, kuten persikat ja mangot. 

Parsan ja kookoksen maku sopii hyvin yhteen - keiton vähän makeaa hienostunutta makua täydentää suolainen kylmäsavulohi tai pehmeäksi paistetut herkkusieniviipaleet.

Reseptit: parsakeitto

Parsa on muuten kevyttä ja terveellistä syötävää: 100 g parsaa on vaan 20 kcal, mutta paljon vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja kalsiumia. Parsa sopii siis hyvin myös painonvartijan keittiöön ;)

Reseptit: Parsakookoskeitto

Tästä tulee noin 2 annosta

  • 500 g valkoista parsaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 dl vettä
  • Tölkki kookosmaitoa
  • Suolaa, pippuria, ja muita mausteita (mä laitoin myös kurkumaa ja oreganoa)
  • 1/2 sitruunan mehu
Päälle: Kylmäsavulohta ja/tai paistettuja herkkusienen viipaleita

Tee näin: Kuori ja pilko parsa. Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita kookosöljyssä pannulla hetki, ja lisää parsa. Lisää päälle desi vettä, ja keittele noin 10 minuuttia tai kunnes parsa on pehmennyt. Lisää päälle kookosmaito, mausteet, sitruuna ja hauduttele vielä hetki. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. 

Koristele annokset kylmäsavulohella tai herkkusienillä. Nauti alkupalana tai kevyenä lounaana :)

Parsakookoskeitto

1 kommentti:

Jätä kommentti