http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Reseptit: Superherkulliset mustapapupihvit! (gluteeniton, kasvis)

Mulla on ollut viime aikoina pari projektia. Projekti A) parveke kuntoon ja B) syö enemmän papuja! Mustapavut on ihan älyttömän proteiini- ja kuitupitoisia, ja lisäksi niissä on runsaasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Niitä ei siis suotta kutsuta yhdeksi maailman terveellisimmäksi ruoaksi :)

Viime viikonloppuna sain vihdoinkin viimeisteltyä mun parveke-projektin, ja nyt meillä onkin pöytä, tuolit, kukkia, tomaattia, salaattia ja yrttejä kasvamassa parvekkeella! Saa nähdä kuinka kauan ne pysyy hengissä :D Mustapapujen kanssa oon myös petrannut, ja huomannut, että ne on ihan älyttömän monipuolisia, niistähän voi tehdä vaikka mitä! Ja kaikki mitä niistä tekee, maistuu hyvältä. Oon tehnyt niistä mm. super herkullista levitettä, syönyt ihan sellaisenaan ja käyttänyt kasvispihveihin.

Reseptit: Mustapapupihvit
Proteiinipitoiset mustapapupihvit

Tämän reseptin sain itse asiassa poikaystäväni äidiltä Hollannista. Vietettiin pääsiäistä Hollannissa ja siellä hän teki näitä burgereita, itsekin ensimmäistä kertaa. Koska pihvit oli niin hyviä, niin pyysin reseptin talteen ja testasin itse heti kotona! (Huom! burgerit teki hyvin kauppansa myös miehille!)

Koska mulla on paha tapa muutella alkuperäisiä ohjeita aina vähän, niin nytkin tein tästä oman versioni. Alkuperäisen ohjeen kaurahiutaleiden tilalle laitoin nimittäin lupiini-jauhoja, koska ne sitoo taikinaa hyvin yhteen. Jos sulla ei ole lupiinijauhoja, niin voit siis totta kai käyttää myös kaurahiutaleita.

Reseptit: Mustapapupihvit


Voit käyttää tähän reseptiin säilöttyjä tölkkipapuja, tai valmistaa kuivista pavuista niin kuin minä. Muista, että kuivia papuja tulee liottaa runsaassa vedessä mielellään ainakin 48 tuntia, ja sen jälkeen keittää pari tuntia. Kun pavut käsittelee näin, niin ainakaan mulle ne ei aiheuta minkäänlaisia vatsan turvotteluja eikä muitakaan ongelmia. Mulla on käytössä Foodin mustapavut, joita voi tilata kätevästi netistä.

Mustapapuburgerit

  • 400 g mustapapuja
  • 1 punasipuli
  • Kourallinen tuoretta persiljaa
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 kananmuna
  • Noin desi lupiinijauhoja (TAI 75 g kaurahiutaleita)
  • 50 g fetaa
  • Suolaa, pippuria, yrttejä ja muita mausteita
Ota 350 g pavuista ja muussaa tehosekoittimessa mössöksi. Pilko sipuli ja valkosipuli, ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää loput aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi loput 50 g papuja, ja sekoita lusikalla taikinan joukkoon. 
Muotoile käsin haluamasi kokoisia pihvejä, ja paista pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin. Maistuu hyvältä raikkaan salaatin kanssa! :)

Thank you Ingrid for the delicious recipe!! :)




Reseptit: Mustapapupihvit
Reseptit: Mustapapupihvit

2 kommenttia:

  1. Kivaa että parvekekausi on jo alkanut! :-) Täytyypä testailla papu-ohjetta, pihvit näyttävät hyviltä.

    VastaaPoista

Jätä kommentti