http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Reseptit: Proteiinipitoinen mango-chia vanukas (maidoton, ei lisättyä sokeria)

Saan yleensä inspiraation resepteihin silloin, kun mun pitäisi oikeesti istua koneen ääressä ja tehdä jotain tylsää. Esimerkiksi viime viikolla, kun olin päättäväisesti aikomassa hoitaa yhden jutun pois alta. No melkein saman tien kun istuin koneelle mulle tuli yhtäkkiä mieleen, että mulla oli edelleen kaapissa Nu3:lta testiin saamiani proteiinipatukoita, ja että voisin keksiä niistä jotain herkkua. 

Reseptit: proteiinipitoinen mango-chia vanukas


Niinpä marssin keittiöön, hetken katsoin mitä kaapista löytyy, ja päädyin jälleen kerran tekemään chia-vanukasta. Rakastan chiasta tehtyä vanukasta koska a) se maistuu hyvältä ja b) chia on ihan mahtava superfoodi, missä on paljon omega 3-rasvahappoja, kuitua ja proteiinia ja koska c) mun mielestä on paljon kivempi syödä hyvältä maistuvia välipaloja sen sijaan, että vetäisin välipalaksi vaikka näkkäriä ja tonnikalaa.

Mä koristelin tän vanukkaan Nu3:n suklaan makuisilla proteiinipatukan paloilla, ja täytyy sanoa, että mangon ja suklaan yhdistelmä on aika lyömätön! Tämä keltaisen raikas herkku maistuu varmasti myös jälkkärinä. Jos oot kovin perso makealle, niin voit makeuttaa vanukasta lisää esim. hunajalla tai agave-siirapilla.


Reseptit: proteiinipitoinen mango-chia vanukas


Herkullista ja nautinnollista pääsiäisen jatkoa kaikille! :)


Reseptit: Mango-suklaa vanukas chiasta

  • 3 rkl chia siemeniä
  • 2 dl maitoa (esim. kauramaito, kookosmaito tms)
  • 1-2 dl mangoa (tuoretta)
  • 1 annos proteiinijauhetta (makuna esim. vanilja tai kookos)
  • (Halutessasi makeutusta: steviaa, hunajaa, xylitolisokeria tms)
  • Päälle: Raakakaakaojauhetta/kaakaonibsejä ja suklaan makuisen proteiinipatukan* paloja
Sekoita chia-siemenet maitoon. Odota viitisen minuuttia, ja sekoita uudelleen (muuten chia-siemenet hyytyy yhdeksi kököksi - kannattaa siis sekoittaa seosta pariinkin otteeseen ennen kun annat sen hyytyä hyytelöksi). Laita chia-maito-seos jääkaappiin hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.  
Ota hyytynyt chia-seos jääkaapista, laita sekaan mangon palat, proteiinijauhe ja halutessasi makeutus. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi vanukkaaksi. Kaada vanukas annoskuppeihin ja koristele raakakaakaojauheella, kaakaonibseillä ja/tai suklaan makuisen proteiinipatukan paloilla.

Reseptit: proteiinipitoinen mango-chia vanukas suklaaproteiinipatukan hipuilla

proteiinipitoinen mango-chia vanukas


Nu3:n proteiinipatukoissa (täällä) on yhdessä patukassa 20 g proteiinia ja vain 0,85 g sokeria, ja maku on mielestäni oikein hyvä. Näillä kelpaa siis herkutella myös sokeria välttävien!

Aikamoista herkkua tuli ja toimii hyvin myös pääsiäisen jälkkäripöydässä :)

(*Proteiinipatukat saatu Nu3:lta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti