http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Suklaakakku ilman jauhoja ja lisättyä sokeria

Moikka! Jouluun on enää muutama päivä aikaa, ei kyllä uskoisi kun katsoo ulos ikkunasta. Siellä jengi juoksee lenkkiä t-paidassa ja shortseissa! Me vietettiin keväisestä säästä huolimatta eilen pikkujouluja, ja sinne tulikin leivottua kaikenlaisia herkkuja, kuten tätä suklaakakkua. Tämä gluteeniton herkku on todella helppo ja nopea tehdä, ja sopii loistavasti myös joulupöydän tarjoiluihin.

Terveellisempi suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Jouluna tulee yleensä mässäiltyä ja syötyä ylen määrin vaikka mitä, minkä seurauksena olo on usein aika tukala jo heti aattoillasta. Jouluun totta kai kuuluu hyvä ruoka ja herkuttelu, mutta ainakin osan herkuttelusta voi tehdä terveellisestikin :)

Tällä ohjeella tulee todella iso kakku (mun irtopohjavuoan halkaisija oli 33 cm), joten jos haluat tehdä pienemmän kakun, niin puolita määrät!


Suklaakakku (gluteeniton, ilman lisättyä sokeria)


  • 4 kypsää banaania
  • 6 kananmunaa
  • 2 rkl chia-siemeniä + 6 rkl vettä
  • n. 15 taatelia
  • 2-3 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl aitoa vaniljaa
  • Jouluisia mausteita: inkivääriä, kanelia, pipari-maustetta
Sekoita chia-siemenet veteen ja jätä turpoamaan hetkeksi. Pilko banaani ja riko munat monitoimikoneeseen ja sekoita vaahdoksi. Lisää sekaan taatelit yksitellen. Lisää kaakaojauhe ja mausteet, ja anna koneen käydä kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi joukkoon turvonneet chia-siemenet. Älä enää sekoita tehosekoittimessa, vaan sekoita puuhaarukalla/lusikalla tasaiseksi.

Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat kookosöljyllä, ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, kakku nimittäin vain paranee jääkaapissa. Kakun päälle sopii tuoreet marjat ja vaniljavaahto.


//Healthier flour free chocolate cake!
It's difficult to believe that it's almost Christmas when the weather here in Berlin is very warm: people are running outside wearing just t-shirt! Anyway my boyfriend and me arranged a little pre Christmas party yesterday at our place, and I baked for example this gluten free chocolate cake which ended up being really delicious!

This is a very big cake, so if you want to make a normal size, halve the amounts.

Chocolate cake

  • 4 bananas
  • 6 eggs
  • 2 table spoon chia seeds + 6 table spoon water
  • 15 dates
  • 1 cup cacao powder
  • 2 ts baking powder
  • 1 ts vanilla
  • Christmas spices: ginger, cinnamon...
Add chia seeds in 6 spoons of water and let them stay for a while. Mix bananas and eggs in the food processor. Add dates. Mix until smooth. Add all other ingredients, except chia, and mix until smooth. Add chia-seeds and mix with a spoon. Add the dough to the cake tin and put in the oven (200 c) for about 20 mins.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti