http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Reseptit: Maailman paras hummus

Hummus on ihan älyttömän hyvää, terveellistä ja kaiken lisäksi vielä helppoa tehdä itse! Oon kokeillut monia eri reseptejä, mutta tähän asti turkkilaisen tädin puodista ostettu hummus on aina vienyt voiton. Mutta ei enää! Tässä se on, täydellisen hyvän hummuksen resepti. :)


Maailman paras hummus

Nyt tiedän, mikä mun aikaisemmista hummuksista on puuttunut, kaksi oleellista ainesosaa täydelliseen hummukseen: tahini - eli seasaminsiementahna ja basilika! 

Mä oon tehnyt tällä viikolla ison satsin hummusta jo kahdesti - enkä vieläkään oo saanut tarpeekseni. Onneks tää on terveellistä herkkua, ja toimii kasvissyöjälle myös loistavana proteiininlähteenä. Tällä ohjeella tulee isohko kulhollinen hummusta. Turha lähteä edes tekemään pienempää satsia, tää katoaa hetkessä suihin joka tapauksessa.

Helppo ja hyvä hummus

Hummus

  • 480 g kikherneitä (noin 7 dl)
  • 6-7 rkl oliiviöljyä
  • 5-6 rkl vettä
  • 12 tuoreen basilikan lehteä
  • 5 tl tahinia
  • 2 rkl kuminaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Mustapippuria
  • Ripaus chiliä
Kaada neste pois kikherneistä. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen, ja surruta tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja/tai oliiviöljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen. Nauti esim. salaatin lisukkeenä, leivän päällä tai dippaile hummukseen tuoreita kasviksia.


Helppo ja hyvä hummusHummus toimii salaatin lisukkeena

1 kommentti:

Jätä kommentti