http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Eväät onnistuneeseen maanantaihin

Maanantai on monille viikon pahin päivä. Mulle maanantai on päin vastoin yksi viikon parhaista päivistä: keho on viikonlopun jäljiltä yleensä levännyt ja mieli kirkas. Töissä on puhtia aivokapasiteettia vaativiin hommiin paljon enemmän kuin loppuviikosta, jollon alan olemaan jo aika kuitti. Viikonloppuna on yleensä tullut syötyä hyvin, joten treenikin sujuu maanantaisin aivan toisenlaisella energialla kuin loppuviikosta. Maanantai on hyvä päivä tehdä viikon rankin treeni!


Eväät onnistuneeseen maanantaihin
Eväät onnistuneeseen maanantaihin
Totta on toki, että maanantaisin herääminen on yleensä aika vaikeaa ja ensimmäiset tunnit töissä saattaa olla vielä aika tahmeita. Varsinkin jos viikonloppuna on nukkunut tosi pitkään, niin maanantaiaamuna voi tuntua siltä, ettei millään saa itseään hereille.

Tässä muutamat vinkit, joilla maanantaista selviää kunnialla ja näin ollen koko viikko lähtee onnistuneesti käyntiin!



Vinkit onnistuneeseen maanantaihin
Lokakuussa tarkenee vielä terassilla!



1. Tee aamiainen etukäteen. Lievitä maanantaiaamun tuskaa valmistamalla aamiainen jo sunnuntai-iltana. Lataa smoothien ainekset jo valmiiksi blenderiin/kulhoon, niin että aamulla tarvitsee vain lisätä neste ja sekoittaa. Tai valmista ihana tuorepuuro muhimaan yön yli jääkaappiin!


2. Nouse 15 minuuttia normaalia aikaisemmin. Nouse tarpeeksi aikaisin ylös, jotta vältyt kiireeltä. Maanantaiaamuna aamutoimet saattaa sujua normaalia hitaammin - anna siis keholla ekstra-aikaa herätä uuteen viikkoon! Nouse sängystä ainakin 15 minuuttia normaalia aikaisemmin, jotta ehdit nauttia aamiaisen rauhassa (helpottaa tosiaan, jos sen on valmistanut edellisenä iltana valmiiksi) 



Vinkit onnistuneeseen maanantaihin


3. Aloita työpäivä iisisti: tsekkaa sähköpostit, käy läpi kalenterimerkinnät, tee ensin jotain helppoja tehtäviä. Hae kahvia työkavereiden kanssa (samalla voi käydä läpi viikonlopun tapahtumat). Siirry tärkeisiin tehtäviin vasta parin tunnin päästä




4. Urheile! Kroppa on viikonlopun jäljiltä usein levännyt ja energiavarastot ovat täynnä viikonlopun herkuttelun jäljiltä. Maanantaina on siis hyvä pitää kunnon treenipäivä! Mulle ainakin tulee tosi hyvä fiilis, kun maanantain aloittaa sporttisesti. Normaalisti tykkään urheilla heti aamusta, mutta maanantaisin en siihen kykene. Maanantai-illat on siis mulla varattu treenille.



Eväät onnistuneeseen maanantaihin
Siniset Niket TÄÄLTÄ - Oikean puoleiset TÄÄLTÄ
Lohiavokadosalaatti - ohje TÄÄLLÄ

5. Syö terveellisesti ja kevyesti. Jos viikonloppuna on tullut herkuteltua normaalia enemmän, maanantaina on hyvä palata takaisin ruotuun. Terveellisillä aterioilla viikko lähtee hyvin käyntiin! Jotain terveellistä hyvää on myös syytä varata iltapäivän varalle.. ;) Kokeile esim. edellisen postaukseni raakapalleroita!

Ihanaa energistä maanantaita kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti